Să trăim ca-n Europa!

Priorităţile Consiliului parlamentar pentru integrare europeană, discutate cu Pirkka Tapiola

Priorităţile Consiliului parlamentar pentru integrare europeană, discutate cu Pirkka Tapiola

04/08/2016
|
0 Comments
|

Preşedintele Partidului Popular European din Moldova, Iurie Leancă, desemnat recent şef al Consiliului parlamentar pentru integrare europeană, a abordat cu şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, Pirkka Tapiola, tematica implementării Acordului de Asociere şi rolul Consiliului în acest proces, transmite IPN.

„Pornind de la ideea că acest Consiliu este un instrument important pentru monitorizarea şi exercitarea controlului parlamentar asupra procesului de integrare europeană la nivel legislativ şi executiv, am convenit să sincronizam acţiunile pentru a impulsiona procesele respective”, a afirmat Iurie Leancă.

În contextul recentei Declaraţii a Parlamentului privind lansarea Parteneriatului naţional pentru integrare europeană, Iurie Leancă a solicitat sprijinul ambasadorului Pirkka Tapiola pentru realizarea obiectivelor propuse. În mod special, a subliniat apelul Parlamentului către instituţiile şi statele membre ale UE privind lansarea cât mai urgentă a unei Misiuni de tip EU-JUST în Moldova, care ar contribui în mod practic la consolidarea independenţei justiţiei, implementarea reformei în domeniul organelor de drept şi combaterea corupţiei la nivel înalt.

Săptămâna trecută, Iurie Leancă şi coaliţia de guvernare au semnat un acord cu privire la Parteneriatul Naţional pentru Integrare Europeană. Tot atunci s-a anunţat că Iurie Leancă a fost desemnat în fruntea Consiliului parlamentar pentru integrare europeană.

Sursa:ipn.md