Să trăim ca-n Europa!

Primari din România şi Republica Moldova au perfectat peste 400 de acorduri de înfrăţire şi parteneriat

Primari din România şi Republica Moldova au perfectat peste 400 de acorduri de înfrăţire şi parteneriat

10/04/2016
|
0 Comments
|

Sute de primari din Republica Moldova au semnat la Bucureşti înfrăţiri cu localităţile din România. Aleşii locali au fost invitaţi de Platforma Unionistă Acţiunea 2012, iar la eveniment au participat peste o mie de primari de pe ambele maluri ale Prutului. Acordurile de înfrăţire stabilesc acţiuni comune pentru dezvoltare în mai multe domenii, relatează Moldova 1.
Potrivit primarilor, înfrăţirea între localităţi este primul pas în vederea eliminării graniţelor birocratice dintre Republica Moldova şi România.

„Înfrățirea face puterea, împreună putem lega parteneriate benefice pentru comunitățile noastre, putem să facem schimb de experiență, să discutăm despre principiile de management”, a declarat Răzvan Sava, primar general interimar, Bucureşti.

„Aceste înfrățiri ar trebui cumva și bugetate în bugetele locale din România, problema satelor din Moldova este dezvoltarea lor și dacă acest lucru s-ar întâmpla în fiecare an cu un plus de 10 mii, 20 de mii de euro, atunci oamenii ar vedea că ceva bun se întâmplă”, a afirmat Dorin Chirtoacă, primar general, municipiul Chișinău.

Aleşii locali au fost adunaţi la Bucureşti de Platforma Unionistă Acțiunea 2012. „Când a venit ideea organizării acestui eveniment, toată lumea ne-a zis că nu se poate, că n-o să vină primarii, că n-o să adunăm resursele necesare. Iată că suntem astăzi totuși aici”, a spus George Simion, președintele Platformei.

Potrivit organizatorilor, la eveniment au fost perfectate 450 de acorduri de înfrățire și parteneriat.

O întâlnire similară ar urma să aibă loc la anul viitor, la Chișinău

Sursa: trm.md