Să trăim ca-n Europa!

Prim-ministrul Maia Sandu la întâlnirea cu Președintele României, Klaus Iohannis: România va rămâne aliatul de bază al Republicii Moldova și al parcursului nostru european

Prim-ministrul Maia Sandu la întâlnirea cu Președintele României, Klaus Iohannis: România va rămâne aliatul de bază al Republicii Moldova și al parcursului nostru european

02/07/2019
|
0 Comments
|

La invitația Președintelui României, Klaus Iohannis, șefa Guvernului de la Chișinău, Maia Sandu, se află în România, în prima sa vizită oficială pe linie bilaterală în calitate de prim-ministru.

Situația social-economică din Republica Moldova și acțiunile pe care la va întreprinde Guvernul de la Chișinău în perioada imediat următoare pentru a răspunde eficient așteptărilor cetățenilor și partenerilor externi au fost discutate de Prim-ministrul Maia Sandu și Președintele României, Klaus Iohannis.

La întrevedere, Premierul Maia Sandu a solicitat sprijin și asistență din partea României, inclusiv prin consiliere la nivel înalt. “Avem nevoie de sprijinul prietenilor noștri din România, mai ales că ne leagă nu doar interese economice comune, ci și un fundament istoric, cultural și valoric comun.” În context, Maia Sandu a menționat că Guvernul își dorește să dezvolte proiecte comune cu România și își manifestă deschiderea pentru inițiative investiționale românești.
vizita_pm_moldova_maia_sandu_02-07-2019_8

De asemenea, premierul Maia Sandu a reiterat interesul pentru o serie de acţiuni şi iniţiative comune, precum continuarea programelor de reabilitare a școlilor și grădinițelor, dezvoltarea proiectelor în domeniul protecției mediului, aprovizionarea cu apă și sisteme de canalizare a populației din zonele rurale, interconectarea energetică, infrastructura. “Realizarea plenară a acestor proiecte va consolida și mai mult încrederea cetățenilor în viabilitatea Parteneriatului Strategic dintre Republica Moldova și România.”, a adăugat Maia Sandu.

Președintele României, Klaus Iohannis, şi-a arătat susţinerea pentru depăşirea crizei politice şi a salutat tranziţia paşnică a puterii politice către Guvernul condus de Maia Sandu. De asemenea, șeful statului român a reiterat că Republica Moldova are tot sprijinul României în promovarea agendei reformelor proeuropene și pentru avansarea parteneriatului strategic bilateral pentru integrarea europeană a țării noastre. Președintele României, Klaus Iohannis, a informat despre susținerea clară a României de a acorda Republicii Moldova asistență dedicată consolidării instituțiilor din Republica Moldova, precum și de a continua proiectele bilaterale derulate, mai ales, pe cele strategice de interconectare energetică. “România a fost, este și va fi cel mai constant și dedicat susținător al Republicii Moldova pentru transformarea democratică a țării, pentru atingerea nivelului de prosperitate și securitate pe care-l doresc cetățenii săi și pentru parcursul său european.”, a menționat în discursul său Președintele României.

Sursa foto: Dragoș Asaftei, fotograf Administrația Prezidențială
Sursa:gov.md