Să trăim ca-n Europa!

Președinția slovacă a UE: Nu există justificare pentru amânarea aderării României la Schengen

Președinția slovacă a UE: Nu există justificare pentru amânarea aderării României la Schengen

30/08/2016
|
0 Comments
|

Ministrul slovac de Externe, Miroslav Lajčák, a cărui țară asigură Președinția UE, a declarat, la București, că Bratislava sprijină aderarea la Schengen a României, întrucât țara noastră îndeplinește toate criteriile.

”Slovacia sprijină puternic aderarea României la Schengen”, a afirmat, marți, la Reuniunea Anuală a Diplomației Române, ministrul Miroslav Lajčák.

El a precizat că România a îndeplinit criterille: ”Nu există justificare pentru amânarea acestei aderări”.

Premierul Dacian Cioloş a afirmat, luni, la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei, că României îi este “negat accesul la Schengen” pe motive politice care “par total depăşite de realitate”.

“Terorismul a devenit ameninţarea asimetrică cea mai serioasă a timpurilor noastre care, alături de migraţie, nu poate fi combătută decât cu idei, soluţii şi acţiuni comune. Nu pot să nu amintesc aici rolul esenţial pe care îl are cooperarea transfrontalieră, schimbul continuu de date între autorităţiile noastre şi faptul că de mai bine de cinci ani României îi este negat accesul la Schengen pentru motive politice care în acest moment mi se par total depăşite de realităţile cu care ne confruntăm cu toţii”, a declarat Cioloş.

Sursa: euroactiv.ro