Să trăim ca-n Europa!

Președinția R.Moldova va beneficia de expertiza consilierilor europeni în promovarea reformelor în domeniile sprijinite de programe UE

Președinția R.Moldova va beneficia de expertiza consilierilor europeni în promovarea reformelor în domeniile sprijinite de programe UE

07/02/2021
|
0 Comments
|

Ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko, a menționat sâmbătă, la o ședință de lucru cu președinta Maia Sandu, că UE va continua să acorde sprijin în domeniile sectoriale cum ar fi Energia, Justiția, Anticoruptie, Compabaterea Spălării Banilor, Educație, Reforma Administrației Publice. Înaltul oficial a mai spus că și Președinția R.Moldova va beneficia de expertiză consilierilor europeni în aceste domenii.

La rândul său, Ambasadorul Peter Michalko a menționat că Înalții Consilieri UE reprezintă o componentă valoroasă a sprijinului UE oferit Republicii Moldova. „Sperăm că Președinția, de asemenea, va beneficia de expertiza acestora. Încurajăm includerea mai multor părți interesate în dialog pentru a facilita sprijinul larg și implementarea eficientă a acestuia”, a menționat Ambasadorul UE.

Diascuțiile au avut loc în cadrul unei ședințe comune a echipei de consilieri de la Președinție și a Înalților Consilieri UE care activează în Republica Moldova, în frunte cu Ambasadorul Uniunii Europene, Peter Michalko.

Cele două echipe, potrivit unui comunicat de presă al Președinției, au făcut un schimb de păreri despre starea de lucruri curentă din sectoarele de intervenție a Consilierilor europeni – Energie, Anticorupție, Justiție, Combaterea spălării banilor, Reforma administrativă, Educație. Consilierii și-au împărtășit viziunea asupra situației și au discutat despre prioritățile de cooperare pe viitor.

„Am mulțumit Uniunii Europene pentru faptul că, prin acest proiect, de mai mulți ani vine în ajutorul instituțiilor noastre, contribuind la fortificarea capacităților acestora și la realizarea reformelor din țara noastră. Totodată, am convenit să menținem un dialog activ, pentru o abordare consolidată a problemelor sectoriale”, a declarat pe finalul ședinței Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

Întrevederea a avut loc în contextul elaborării Programului Indicativ Multianual 2021-2027 pentru Republica Moldova, care reprezintă principalul document de programare ce definește prioritățile sectoriale de dezvoltare pentru următorii șapte ani, se precizeză în comunicatul de presă al instituției prezidențiale.

SURSA: anticoruptie.md