Să trăim ca-n Europa!

Preşedintele Klaus Iohannis întreprinde astăzi o vizită oficială la Chişinău. Programul vizitei preşedintelui României

Preşedintele Klaus Iohannis întreprinde astăzi o vizită oficială la Chişinău. Programul vizitei preşedintelui României

29/12/2020
|
0 Comments
|

Preşedintele României, Klaus Iohannis, întreprinde, astăzi, o vizită oficială la Chişinău, la invitaţia preşedintelui Republicii Moldova, Maia Sandu. Aceasta este prima vizită la nivel înalt primită, la Chişinău, de Maia Sandu, după preluarea mandatului de preşedinte.

Vizita oficială a preşedintelui României la Chişinău va începe la ora 11:30, când oficialul va fi primit de către preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, la sediul Preşedinţiei R. Moldova. Ceremonia va fi urmată de convorbiri tête-à-tête dintre cei doi oficiali, la ora 11:45.

La ora 12:30 vor avea loc convorbiri oficiale, cu participarea membrilor celor două delegaţii. Iar la ora 13:05 preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, şi preşedintele României, Klaus Iohannis, vor face declaraţii comune de presă.

“Vizita Preşedintelui României la Chişinău va oferi cadrul pentru transmiterea unui puternic mesaj de susţinere pentru noul preşedinte al Republicii Moldova, într-un moment istoric pentru parcursul european al Republicii Moldova, precum şi un mesaj de sprijin pentru cetăţenii Republicii Moldova, în efortul de democratizare, de implementare ireversibilă a principiilor statului de drept şi de consolidare atât a parcursului european, cât şi a relaţiilor privilegiate cu România”, informează Administraţia Prezidenţială de la Bucureşti.

Potrivit Preşedinţiei de la Bucureşti, în cadrul vizitei lui Klaus Iohannis la Chişinău vor fi abordate „aspecte concrete referitoare la sprijinul României pentru cetăţenii Republicii Moldova, inclusiv în contextul pandemiei de COVID-19, şi respectiv pentru susţinerea dezvoltării economice şi sociale a Republicii Moldova”.

Totodată, cei doi preşedinţi urmează să adopte o Declaraţie comună prin care se urmăreşte consolidarea parteneriatului strategic bilateral, reafirmând relaţia specială dintre Bucureşti şi Chişinău la aniversarea, în 2020, a zece ani de la semnarea Parteneriatului Strategic pentru Integrarea Europeană a Republicii Moldova, precum şi angajamentul Republicii Moldova de a urma parcursul european şi de a implementa reformele democratice necesare în acest sensSăptămâna trecută, în ziua învestirii Maiei Sandu în funcţia de preşedinte, Klaus Iohannis, alături de omologii săi din Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia şi Slovacia, a transmis o declaraţie comună de susţinere a noului lider la Chişinău, aceştia reiterând sprijinul celor şapte ţări UE pentru calea europeană aleasă de cetăţenii Republicii Moldova.

Vizita lui Klaus Iohannis la Chişinău, prima după cinci ani, va fi şi prima vizită la nivel înalt primită, la Chişinău, de Maia Sandu, după preluarea mandatului de preşedinte, în urma votului exprimat de către cetăţenii Republicii Moldova în favoarea sa la alegerile prezidenţiale din data de 15 noiembrie.

Sursa: tvr.md