Să trăim ca-n Europa!

Președintele Consiliului European propune un nou ”tratat internațional” pentru prevenirea pandemiilor

Președintele Consiliului European propune un nou ”tratat internațional” pentru prevenirea pandemiilor

13/11/2020
|
0 Comments
|

Aflat la Forumul pentru Pace de la Paris, președintele Consiliului European, a propus realizarea unui „tratat internațional” pentru prevenirea pandemiilor și pentru a avea un răspuns coordonat la nivel global pentru următoarele eventuale crize sanitare. Prin acest „tratat global”, liderii vor demonstra că au învățat mai multe lecții din această pandemie.

„Chiar acum mi-a venit ideea. Trebuie să mergem mai departe și să învățăm din această pandemie care ne frapează. Avem nevoie poate de un tratat internațional de prevenire a pandemiilor. Putem răspunde mai rapid și într-o manieră mai coordonată pentru a ne asigura că există echipamentul medical acolo unde este necesar și pentru a face schimb de informații, astfel încât să ne putem asigura că ne protejăm mai bine cetățenii”, a transmis  Charles Michel, potrivit Politico.

În discrsul său la Paris, Charles Michel a subliniat că anticiparea este esențială pentru o cooperare mai eficientă: „Dacă vrem o lume mai corectă, o lume mai echitabilă, o lume mai robustă, o lume mai capabilă să reziste șocurilor, trebuie să fim mai pregătiți. Pentru o lume în care anticipăm mai mult vom coopera mai mult și mai bine împreună”, mai este scris în comunicatul oficial al Consiliului European.

Sursa: caleaeuropeana.ro