Să trăim ca-n Europa!

Presedintele Consiliului European, Donald Tusk, a impresionat prin discursul sau in limba romana, tinut la Bucuresti. Polonezul a luat cuvantul la ceremonia la care Romania a preluat presedintia Consiliului - VIDEO

Presedintele Consiliului European, Donald Tusk, a impresionat prin discursul sau in limba romana, tinut la Bucuresti. Polonezul a luat cuvantul la ceremonia la care Romania a preluat presedintia Consiliului – VIDEO

11/01/2019
|
0 Comments
|

Presedintele Consiliului European, Donald Tusk, a impresionat prin discursul sau in limba romana, tinut ieri la Bucuresti. Polonezul a luat cuvantul la ceremonia la care Romania a preluat presedintia Consiliului. Oficialul a vorbit intr-o romana fara greseli si a fost aplaudat de cei prezenti.

Donlad Tusk a fost intampinat cu aplauze de cei prezenti care asteptau sa-i auda discursul. Au fost surprinsi atunci cand presedintele Consiliului European a inceput sa vorbeasca in romana.
Donald TUSK, PRESEDINTELE CONSILIULUI EUROPEAN: “Stimate domnule presedinte, stimata doamna prim-ministru, distinsa gazda si distinsi oaspeti. Dragi prieteni, sunt foarte mandru si fericit ca voi conduce impreuna cu dumneavoastra afacerile noastre europene comune in acest semestru al primei presedintii Romane a consiliului Uniunii Europene. ”

Tusk a mentionat in cuvantarea sa si despre unele personalitati romane, printre care George Enescu.

Donald TUSK, PRESEDINTELE CONSILIULUI EUROPEAN: “Sunt convins, ca in aceste sase luni, veti interpreta cu energie si intelepciune o adevarata rapsodie romana. Sunt sigur ca presedintia dumneavoastra va fi la fel de energica, ca muzica lui George Enescu. ”

Si a recitat cateva versuri dintr-o poezie scrisa de Nichita Stanescu.

Donald TUSK, PRESEDINTELE CONSILIULUI EUROPEAN: ” Se apropie viitorul, se aude, se vedeGandurile pe care le trimit spre else-ntorc mai repede ca altadata.Si-mi trec scantei suierand in vitezaprin suflet, vestindu-l intruna.”

Tusk a mai spus ca si prima masina din familia sa a fost una romaneasca. Este vorba de o Dacie care apartinea socrului sau. Iar fiul socrului conduce astazi, tot o Dacie. Presa romana a mentionat ca oficialul a vorbit minute buna fara greseli. Iar reprezentantii ambasadei Germaniei la Bucuresti l-au felicitat, spunand ca nu exista un compliment mai frumos pentru tara care va detine presedintia institutiei.

Romania a preluat pentru prima data presedintia Consiliului European. Astfel, in urmatoarele sase luni, la Bucuresti vor fi dezbatute cele mai importante probleme ale Uniunii Europene cum ar fi viitorul bugetului UE, Brexitul, alegerile europarlamentare, politica agricola si de coeziune.

Sursa:PRO TV