Să trăim ca-n Europa!

Președintele Consiliului European, Charles Michel: Conducerea Belarusului trebuie să reflecte voința poporului

Președintele Consiliului European, Charles Michel: Conducerea Belarusului trebuie să reflecte voința poporului

18/08/2020
|
0 Comments
|

Președintele Consiliului European, Charles Michel, a declarat că conducerea Belarusului trebuie să reflecte voința poporului, iar Uniunea Europeană va discuta despre răspunsul la evoluțiile politice din țara vecină, potrivit scrisorii  în care acesta îi invită pe liderii statelor membre la o reuniune prin videconferință, miercuri, 19 august.

„Poporul Belarusului are dreptul să-și determine propriul viitor. Pentru a permite acest lucru, violența trebuie să se oprească și trebuie lansat un dialog pașnic și inclusiv. Conducerea Belarusului trebuie să reflecte voința oamenilor. Nu ar trebui să existe interferențe externe”, a precizat Charles Michel.

Potrivit acestuia, în cadrul reuniunii virtuale vor discuta despre modul în care UE paote răspunde cel mai bine situației în evoluție din Belarus.

Michel a mai subliniat că ceea ce se întâmplă în Belarus „nu este acceptabil”.

„Alegerile din 9 august nu au fost nici libere, nici corecte. Violențele ulterioare împotriva protestatarilor pașnici au fost șocante și trebuie condamnate. Cei responsabili trebuie să fie trași la răspundere”, se arată în scrisoare.

Șeful Consiliului European a anunțat, de asemenea, că UE a început să lucreze la sancțiunile împotriva autorităților din Belarus.

Sursa: caleaeuropeana.ro