Să trăim ca-n Europa!

Președintele Comisiei Europene l-a nominalizat pe britanicul Julian King comisar pentru securitate

Președintele Comisiei Europene l-a nominalizat pe britanicul Julian King comisar pentru securitate

03/08/2016
|
0 Comments
|

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, l-a numit, marți, pe Julian King Comisar pentru Securitate însărcinat cu lupta împotriva terorismului și a crimei organizate.

UPDATE Marea Britanie a salutat decizia Comisiei Europene de a aloca portofoliul uniunii de securitate comisarului britanic nominalizat, Julian King.

“Securitatea este o chestiune vitală pentru toate statele membre, iar cooperarea în UE poate ajuta la a ne apăra mai bine pe toţi de seria de ameninţări cu care ne confruntăm. Marea Britanie va continua să îşi respecte drepturile şi obligaţiile în calitate de stat membru până la ieşirea din UE, aşa că este corect să avem în continuare un rol de comisar”, se arată în comunicat dat publicităţii de Guvernul britanic.

+++

King îl va înlocui pe precedentul comisar britanic, Jonathan Hill, care a demisionat după votul în favoarea Brexit, relatează AFP și Reuters, citate de Agerpres.

“Președintele Juncker și-a anunțat intenția de a-i atribui portofoliul securității Uniunii lui Julian King, fostul ambasador britanic la Paris”, se anunță în comunicatul venit de la Comisia Europeană.

Julian King a fost nominalizat ca reprezentant al Marii Britanii în Comisia Europeană pentru a-l înlocui pe Jonathan Hill, care demisionase după ce britanicii au votat în favoarea Brexit în 23 iunie și de către fostul premier David Cameron.

Portofoliul lui King va include un răspuns european în lupta împotriva terorismului, a criminalității organizate și a criminalității informatice, potrivit Comisiei.

Numirea lui King mai trebuie să fie aprobată de către Parlamentul European, potrivit Reuters.

Sursa: euroactiv.ro