Să trăim ca-n Europa!

Președinta Comisiei Europene, către Maia Sandu: „Calea pe care ai ales-o nu e uşoară, însă mandatul pe care l-ai primit este clar. Te asigur că Europa este alături de tine”

Președinta Comisiei Europene, către Maia Sandu: „Calea pe care ai ales-o nu e uşoară, însă mandatul pe care l-ai primit este clar. Te asigur că Europa este alături de tine”

11/12/2020
|
0 Comments
|

„Calea pe care ai ales-o nu e uşoară, însă mandatul pe care l-ai primit este clar. Te asigur că Europa este alături de tine”, este mesajul președintei Comisiei Europene, Ursula Von Der Leyen, și a fost adresat Maiei Sandu.

Mesajul a fost lansat în cadrul conferinţei europarlamentare „Femei lideri şi rolul lor în procesul de democratizare a ţărilor lor”, la care a participat şi Maia Sandu.

Acolo Ursula Von Der Leyen a felicitat-o încă o dată pentru alegerea în funcția de preşedinte al Republicii Moldova.

Potrivit preşedintei CE, atunci când miza este schimbarea democratică a ţării, rolul femeilor este crucial. Ursula Von Der Leyen a mai menționat, în context, că a fost nevoie de 40 de ani ca la conducerea Comisiei Europene să vină o femeie, transmite TVR Moldova.

„Un obstacol major în calea unei femei nu există, ci doar multe obstacole mici. În continuare femeile trebuie să se justifice atunci când ajung la conducere, pentru că figurile model ale bărbaţilor rămân acele după care se conturează restul societăţii, şi tocmai de aceea avem nevoie de persoane ca tine, Maia. Am toată încrederea că tu, Maia, şi toţi membrii Parlamentului care sunt astăzi alături de noi, le pot arăta fetelor că pot să devină tot ce doresc ele în viaţă. Generaţia tânără se uită la noi, aşteaptă de la noi imbolduri pentru viitor. Este datoria noastră să ducem lupta cea bună pentru tinere, fete şi pentru toţi cetăţenii Europei”, a declarat Ursula Von Der Leyen.

Sursa: jurnal.tv