Să trăim ca-n Europa!

Președinta aleasă a R. Moldova, Maia Sandu, discuție telefonică cu omologul german: Frank-Walter Steinmeier a reconfirmat susținerea Germaniei în procesul de transformare democratică a R. Moldova

Președinta aleasă a R. Moldova, Maia Sandu, discuție telefonică cu omologul german: Frank-Walter Steinmeier a reconfirmat susținerea Germaniei în procesul de transformare democratică a R. Moldova

11/12/2020
|
0 Comments
|

Președinta alesă a Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut joi o discuție telefonică cu omologul german, Frank-Walter Steinmeier, căruia i-a transmis mulțumirile sale pentru felicitările adresare cu ocazia victoriei în alegerile prezidențiale și pentru sprijinul constant al Germaniei acordat Republicii Moldova.

Cu această ocazie, președintele Germaniai a reconfirmat susținerea țării sale în procesul de transformare democrativă a Republicii Moldova menționând atenția sporită ce trebuie acordată reformelor care au un impact direct asupra creșterii bunăstării cetățenilor.

”Am accentuat că reforma justiției este o prioritate a mandatului meu, combaterea corupției fiind unul dintre subiectele majore pe agenda de reforme a Republicii Moldova, dar și un subiect de maximă importanță pentru securitatea națională a statului. Am discutat despre efectele pandemiei și modul în care putem atenua impactul crizei, precizând că Moldova are nevoie de ajutor de la partenerii noștri pentru a ajuta cetățenii și antreprenorii”, a precizat Maia Sandu în cadrul unui mesaj publicat pe Facebook.

Cei doi lideri au stabilit că vor avea în întrevedere imediat ce situația sanitară va permite acest lucru.

Convorbirea telefonică cu președintele german, Frank-Walter Steinmeier, este cea de-a treia discuție la telefon pe care Maia Sandu a întreprins-o de când a câștigat alegerile prezindețiale din data de 15 noiembrie în fața președintelui în exercițiu pro-rus, Igor Dodon, după cea cu omologul polonez, Andrzej Duda, și cea cu președintele României, Klaus Iohannis.

La acestea se adaugă întrevederile pentru Maia Sandu le-a avut cu reprezentanți diplomatici ai statelor membre UE și SUA, printre acestea numărându-se cele cu ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko, cu ambasadorul SUA în Republica Moldova, Dereck Hogan, lista întâlnirilor fiind completată de cea cu ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță.

Curtea Constituțională a validat mandatul de președinte al Republicii Moldova al Maiei Sandu pe data de 10 decembrie. Ceremonia de învestire este programată pentru data de 24 decembrie.

SURSA: caleaeuropeana.ro