Să trăim ca-n Europa!

Presa franceză, despre Moldova - țara care poate declanșa un război în Europa

Presa franceză, despre Moldova – țara care poate declanșa un război în Europa

06/02/2016
|
0 Comments
|

Republica Moldova este văzută de jurnaliștii străini ca o țară care ar putea declanșa un război în Europa. Aceștia sunt de părere că manifestațiile violente de la Chișinău sunt orchestrate de Moscova, iar furia moldovenilor a crescut după ce Vladimir Plahotniuc a anunțat că revine și că se va implica activ în politica moldovenească.

Potrivit unui reportaj realizat de către un post tv francez, altercațiile care au avut loc în seara zilei de 20 ianuarie, când a fost votat Guvernul Filip, au fost provocate de către manifestanții pro-ruși.
Imaginile surprinse la Chișinău, le-a amintit jurnaliștilor străini despre conflictul din Ucraina, care a început cu confruntări stradale, dar s-a transformat într-un adevărat război.

Jurnaliștii amintesc despre politica expansionistă a Rusiei, care s-a implicat în conflictele din Georgia, Donețk, dar și a anexat Crimeea. „Moldova este următoarea țintă a Cremlinului”, se menționează în reportaj.

Cea mai săracă țară din Europa, cu o corupție record și o populație divizată în două. Așa descriu jurnaliștii Moldova. Potrivit acestora, faptul că țara nostră a devenit o țintă pentru Putin, este doar o consecință a instabilității orchestrate de Vladimir Plahotniuc.

„O persoană care dispune de influență datorită averii pe care o deține și care folosește puterea în mod despotic, un clasic al strategiilor destabilizatoare ale Cremlinului”. Astfel este caracterizat Vlad Plahotniuc.

Deși au făcut mai multe încercări, jurnaliștii francezi spun că a fost imposibil să se întâlnească cu cel mai influent om din Moldova.

Sursa: unimedia.info