Să trăim ca-n Europa!

Premierul: Raportul de analiză al UE este un ghid pentru Planul de activitate al Guvernului

Premierul: Raportul de analiză al UE este un ghid pentru Planul de activitate al Guvernului

13/10/2016
|
0 Comments
|

Raportul de analiză comună al Uniunii Europene este extrem de util şi va fi un ghid pentru Planul de activitate al Guvernului pentru perioada următoare. Declaraţia aparţine premierului Pavel Filip şi a fost făcut în cadrul şedinţei comune a Cabinetului de miniştri cu ambasadorii ţărilor membre ale UE şi Elveţiei la Chişinău, la care a fost prezentat raportul, transmite IPN.

„Propunerile înaintate ne vor ajuta să definim Agenda de reforme şi să ne prioritizăm acţiunile. Republica Moldova îşi va urma cursul său european, altă opţiune nici nu se pune în discuţie”, a declarat Pavel Filip, citat într-un comunicat de presă remis de executiv.

Pavel Filip a subliniat că autorităţile de la Chişinău apreciază susţinerea şi asistenţa acordată Republicii Moldova în procesul de integrare europeană. Totodată, şeful Guvernului a mulţumit pentru deschiderea manifestată în procesul de intensificare a dialogului bilateral, atât între Republica Moldova şi UE, cât şi între Moldova şi statele membre ale UE, menţionând că discuţiile vor continua săptămâna viitoare la Bruxelles, în cadrul Comitetului de Asociere Republica Moldova-UE.

Pavel Filip a mai spus că se lucrează la elaborarea Agendei de Asociere pentru anii 2017-2019 şi la îndeplinirea condiţionalităţilor pentru agrearea Acordului de cooperare cu Fondul Monetar Internaţional.

La rândul său, şeful Delegaţiei UE la Chişinău, Pirkka Tapiola, a vorbit despre importanţa continuării parteneriatului strategic al Republicii Moldova cu Uniunea Europeană şi stabilirea obiectivelor comune în realizarea reformelor şi asigurarea dezvoltării ţării.

„Documentul prezentat astăzi descrie detaliat situaţia din Republica Moldova în 13 domenii, evidenţiind cele mai importante probleme care trebuie depăşite, prin eforturi şi angajamente comune. La realizarea analizei au participat toţi ambasadorii statelor membre UE la Chişinău. Acest exerciţiu este destinat avansării parteneriatului nostru strategic în beneficiul cetăţenilor Republicii Moldova”, a spus Pirkka Tapiola.

Documentul de analiză stabileşte progresele înregistrare de republica Moldova în valorificarea suportului oferit de Uniunea Europeană şi partenerii de dezvoltare şi identifică direcţiile principale de colaborare pentru perioada imediat următoare. Acest Raport reprezintă sursa de referinţă principală pentru planificarea asistenţei viitoare pentru Republica Moldova din partea UE în perioada 2017-2020.

SURSA:ipn.md