Să trăim ca-n Europa!

Premierul Pavel Filip. Prima vizita la București

Premierul Pavel Filip. Prima vizita la București

26/01/2016
|
0 Comments
|

Prim-ministru Republicii Moldova, Pavel Filip, va efectua astazi, 27 ianuarie, o vizita la București. Acesta se va întâlni cu omologul său român Dacian Cioloș, dar și cu președintele României Klaus Iohannis. Agenda vizitei include chestiuni actuale de pe agenda relaţiilor bilaterale moldo-române, precum şi a acţiunilor ce urmează a fi întreprinse de către cele două guverne în vederea impulsionării procesului de implementare a iniţiativelor şi proiectelor convenite între Chişinău şi Bucureşti. Cei doi sefi ai cabinetelor de miniștri vor discuta, de asemenea, despre agenda de reforme stabilită în Acordul de Asociere Republica Moldova-Uniunea Europeană.

Amintim, ca România a fost printre primele state europene care a salutat noul guvern de la Chișinau. Premierul Dacian Cioloş a declarat duminică în discursul susţinut la manifestarea de la Iaşi, că România este alături de Republica Moldova, iar Guvernul de la Bucureşti reconfirmă sprijinul pentru aspiraţiile cetăţenilor acestei ţări.

“Fraţii de peste Prut trec prin profunde provocări sociale şi politice. Suntem alături de ei în această perioada şi le reconfirm sprijin pe care Guvernul îl acordă aspiraţiilor cetăţenilor Republicii Moldova pentru o societate care să respecte adevăratele valori civice şi europene”, a spus Cioloş, potrivit Agerpres.