Să trăim ca-n Europa!

Premierul participă la Forumul Economic Mondial de la Davos

Premierul participă la Forumul Economic Mondial de la Davos

17/01/2024
|
0 Comments
|

Prim-ministrul Dorin Recean participă în perioada 16-18 ianuarie, la Forumul Economic Mondial de la Davos. Șeful executivului are planificate mai multe de întrevederi bilaterale cu șefi de guverne și de state, la care va promova agenda economică a Republicii Moldova, transmite IPN.

Programul premierului la Davos include întâlniri cu omologul său din Regatului Țărilor de Jos, Mark Rutte; prim-ministrul Croației, Andrej Plenković; prim-ministrul Bulgariei, Nikolai Denkov; președinta Consiliului de miniștri din Bosnia și Herțegovina, Borjana Krišto și premierul Liechtensteinului, Daniel Risch. De asemenea, Dorin Recean va discuta cu președintele Lituaniei, Gitanas Nausėda; președintele Poloniei, Andrzej Duda și cu Alteța Sa Prințul Albert II al Monaco.

„Platforma Forumului va oferi prilejul de a aborda implementarea unor inițiative comune cu președinta Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, Odile Renaud-Basso, dar și cu oameni de afaceri și reprezentanți ai unor companii internaționale prestigioase. În același timp, premierul va avea intervenții în cadrul unor sesiuni tematice organizate în marja Forumului”, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

Lucrările Forumului Economic Mondial de la Davos se desfășoară în perioada 15-19 ianuarie, iar din componența delegației Republicii Moldova mai fac parte ministrul dezvoltării economice și digitalizării, Dumitru Alaiba, și secretara de stat a Ministerului Energiei, Carolina Novac.

Sursa: ipn.md