Să trăim ca-n Europa!

Premierul britanic Boris Johnson, în ziua în care Regatul Unit părăsește UE: Nu este un sfârșit, ci un început. Acesta este momentul unei adevărate reînnoiri şi al unei schimbări naţionale

Premierul britanic Boris Johnson, în ziua în care Regatul Unit părăsește UE: Nu este un sfârșit, ci un început. Acesta este momentul unei adevărate reînnoiri şi al unei schimbări naţionale

31/01/2020
|
0 Comments
|

Ieșirea Regatului Unit din Uniunea Europeană marchează ”începutul” unei ere de ”reînnoire” și de ”schimbare” pentru țară, va aprecia premierul britanic Boris Johnson, anunță AFP, citat de Agerpres.

”Nu este un sfârșit, ci un început”, va spune liderul conservator în discursul său către națiune, ce urmează să aibă loc la ora 22.00 GMT, cu doar o oră înainte de retragerea istorică a Regatului Unit, devenind prima țară, după 47 de ani, care părăsește familia europeană.

”A sosit momentul când zorii apar şi perdeaua se ridică peste un nou act”, va continua premierul britanic, conform unor extrase comunicate de serviciile sale. ”Acesta este momentul unei adevărate reînnoiri şi al unei schimbări naţionale”, va mai spune Johnson.

Premierul britanic va face apel la unitate, cerând cetățenilor britanici să lase în urmă diviziunile pe care le-am putut observa în societatea britanică, după ce 51.89% au votat în cadrul referedumului din 23 iunie 2016 pentru părăsirea Uniunii Europene.

”Slujba noastră în guvern – munca mea – este să ne unificăm şi să ne conducem înainte”, va preciza Johnson.

Pentru a marca acest moment istoric, șeful guvernului de la Londra va reuni vineri consiliul său de miniștri în Sunderland, aflat în nord-vestul Angliei, oraș care a votat în proporție de 61% în favoarea părăsirii blocului comunitar.

Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord va deveni un stat terț după ora 23.00 GMT, după trei ani și jumătate de discuții aprinse.
Autor: Teodora Ion
Sursa: caleaeuropeana.ro