Să trăim ca-n Europa!

Posibil summit între Donald Trump și Vladimir Putin. Kremlin: Viena ar putea fi orașul de întâlnire

Posibil summit între Donald Trump și Vladimir Putin. Kremlin: Viena ar putea fi orașul de întâlnire

10/06/2018
|
0 Comments
|

Viena este considerat unul dintre oraşele în care ar putea avea loc un posibil summit între Vladimir Putin şi omologul său american Donald Trump, a declarat sâmbătă purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, relatează Reuters citată de Agerpres.

Putin a declarat luna trecută că summit-ul propus între el şi Trump nu poate avea loc pentru moment, invocând unele probleme.

Trump a spus în martie că el şi Putin se vor întâlni în curând, dar de atunci relaţiile dintre Washington şi Moscova s-au deteriorat în continuare în contextul conflictului din Siria şi al otrăvirii fostului spion rus Serghei Skripal în Marea Britanie.

Summitul ar fi a treia întrevedere dintre cei doi lideri, celelalte două având loc cu ocazia summitului G20 din iulie 2017 şi summitului din Vietnam tot de anul trecut.

În luna aprilie, preşedintele american Donald Trump l-a invitat pe omologul său rus Vladimir Putin, în timpul unei convorbiri telefonice, să întreprindă o vizită în SUA şi a afirmat că va fi bucuros să-l primească pe preşedintele rus la Casa Albă.

Ultima vizită a lui Vladimir Putin la Casa Albă datează din luna noiembrie a anului 2001, când liderul de la Kremlin s-a întâlnit cu președintele american din acea perioadă, George W. Bush.

Donald Trump se va întâlni pe 12 iunie în Singapore într-un summit istoric cu liderul nord coreean, Kim Jong-un cu care va discuta despre denuclearizarea peninsulei coreene.

Sursa:caleaeuropeana.ro