Să trăim ca-n Europa!

Poroşenko cere comunităţii internaţionale să nu recunoască alegerile parlamentare ruse din Crimeea

Poroşenko cere comunităţii internaţionale să nu recunoască alegerile parlamentare ruse din Crimeea

15/09/2016
|
0 Comments
|

Preşedintele Petro Poroşenko a cerut Uniunii Europene şi liderilor marilor economii mondiale să nu recunoască alegerile parlamentare organizate de Rusia în Crimeea, peninsula ucraineană anexată ilegal de Moscova, în 2014.

Ruşii sunt aşteptaţi duminică la urne pentru a alege 450 de parlamentari, în primul scrutin de la anexarea ilegală a Crimeei, în 2014. Moscova organizează alegeri şi în Crimeea, deşi anexarea acesteia nu este recunoscută pe plan internaţional.

Preşedintele Viktor Poroşenko i-a chemat, luni, pe ambasadorul UE şi pe ambasadorii G7 la Kiev. Într-un comunicat dat publicităţii după întrevedere, el a salutat sancţiunile occidentale împotriva Rusiei în urma anexării peninsulei ucrainene, precizând că acestea trebuie menţinute “până la restabilirea completă a suveranității și integrității teritoriale” a Ucrainei, relatează Newsweek.

De asemenea, liderul ucrainean a cerut comunităţii internaţionale să nu recunoască rezultatele alegerilor parlamentare organizate de către Moscova în Crimeea.

Sondajele arată că în peninsula ucraineană anexată ilegal scrutinul va fi câştigat de Rusia Unită, partidul preşedintelui Vladimir Putin.

Pe listele formaţiunii prezidenţiale se află mai multe persoane din administraţia instalată de Rusia în peninsulă, precum liderul regional Serghei Aksionov şi procurorul Natalia Poklonskaia.

Deşi în ultimul timp, la nivelul întregii ţări, Rusia Unită a pierdut mult în popularitate, partidul prezidenţial se află în continuare pe primul loc – cu 31%. Numărul votanţilor indecişi este destul de mare – 22%.

Sursa: euroactiv.ro