Să trăim ca-n Europa!

Poroșenco solicită privarea Rusiei de dreptul la veto în Consiliul de Securitate ONU

Poroșenco solicită privarea Rusiei de dreptul la veto în Consiliul de Securitate ONU

05/09/2015
|
0 Comments
|

“Rusia trebuie să fie privată de dreptul de veto în Consiliul de Securitate al ONU, în cazurile, când sunt adoptate decizii privind conflictele, în ca Federația Rusă este parte”, a declarat președintele Ucrainei Petro Poroșenko. Declarația a fost facută în cadrul unui interviu in exclusivitate acordat postului “Vocea Americii”.

“Nu avem o altă alternativă. Dacă sunt luate decizii, care nu poate fi blocată de Consiliul de Securitate, ar trebui să existe o alternativă pentru menținerea securității în lume. Pentru noi acest lucru estefoarte important.” – a mai declarat Poroșenko.

Liderul ucrainean și-a exprimat speranța, că în cadrul Adunării Generale a ONU la sfârșitul lunii septembrie, va fi creat un tribunal internațional care să se preocupe de cazul privind prăbușirea aeronavei Boeing în bazinul Donețk.

“Ar fi extrem de nedrept față de cele 290 victime din diferite țări din întreaga lume … a fost un atac terorist. Noi, împreună cu reprezentanți ai Olandei, Spaniei, Belgiei, Malaeziei, intreaga lume, cerem responsabilitzarea pentru acest atac terorist catastrofal. Întreaga lume are dreptul să știe cine este responsabil”- a declarat Poroșenko.

Rusia a aplicat dreptul de veto pe proiectul de rezoluție al Consiliului de Securitate ONU privind instituirea unui tribunal internațional pentru a investiga accidentul aeronavei malaeziene Boeing in regiunea Donbas.

Sursa: voanews.com