Să trăim ca-n Europa!

Polonia, Letonia și Lituania ar putea închide granițele cu Belarus, dacă vor avea loc incidente cu grupul Wagner

Polonia, Letonia și Lituania ar putea închide granițele cu Belarus, dacă vor avea loc incidente cu grupul Wagner

28/07/2023
|
0 Comments
|

Polonia, Letonia și Lituania ar putea decide împreună să își închidă granițele cu Belarus, principalul aliat al Rusiei, dacă vor exista incidente grave în care să fie implicat grupul Wagner de-a lungul frontierelor lor cu această țară, a declarat ministrul polonez de Interne, transmite Reuters.

Ministerul Apărării din Belarus a elaborat o „foaie de parcurs” a cooperării cu Wagner, informează serviciul de presă al ministerului, ca răspuns la „numeroase apeluri” privind continuarea pregătirii comune a militarilor bieloruși și a luptătorilor Wagner.

După revolta Wagner din 23-24 iunie, fondatorul companiei, Evgheni Prigojin, ar fi convenit cu autoritățile ruse și bieloruse că va pleca în Belarus. Mercenarilor li s-a propus să se întoarcă acasă, să semneze un contract cu ministerul rus al Apărării sau să îl urmeze pe fondatorul Wagner.

Nu se știe câți mercenari au fost de acord să plece în Belarus. La începutul lunii iulie, grupul de monitorizare Belaruski Gaiun a raportat că ar putea exista aproximativ 200 de mercenari în Belarus. La 15 iulie, canalul grupului a raportat că un convoi mare de 60 de mașini și camioane a sosit în Belarus.

SURSA: www.agora.md