Să trăim ca-n Europa!

Platforma DA a devenit partid. Ce își propune noua formațiune

Platforma DA a devenit partid. Ce își propune noua formațiune

13/12/2015
|
0 Comments
|

În această duminică a fost constituită o nouă formațiune politică, formată dintr-un aliaj al Platformei Civice Demnitate și Adevăr și partidul Forța Poporului. Noua formațiune va fi condusă de Andrei Năstase, iar printre principalele revendicări se numără declanșarea alegerilor anticipate.
„Am mai decis ca obiectivele noastre imediate să fie implementarea revendicărilor populare votate în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) la data de 6 septembrie. Totodată, am anunțat că Platforma DA va rămâne în continuare una civică și va face presiune asupra guvernării, până în momentul în care revendicările noastre vor fi îndeplinite”, a declarat Năstase.

Partidul Forța Poporului a fost creat în 2013 și are circa 6.000 de membri. Până în prezent formațiunea a fost condusă de analistul politic și fost ambasador al Republicii Moldova în SUA, Nicolae Chirtoacă.

„Nu am plecat din partid, rămân în organul colegial de conducere al formațiunii. Acum s-a creat un aliaj între un partid și partea mai politizată a platformei. Avem multe scopuri comune. Dacă veți citi programul formațiunii noastre, veți vedea că există o coincidență totală între obiectivele propuse de noi și Platforma DA”, a menționat Chirtoacă.

Pe 11 decembrie, reprezentanții Platformei DA au declarat că vor adera la Partidul Forța Poporului, susținând că decizia a fost luată după ce actuala guvernare, timp de trei luni de zile, nu a îndeplinit niciuna dintre revendicările înaintate de protestatarii din PMAN.

Sursa: agora.md