Să trăim ca-n Europa!

Pirkka Tapiola: Există semne de influenţă a politicului asupra instituţiilor statului

Pirkka Tapiola: Există semne de influenţă a politicului asupra instituţiilor statului

27/05/2016
|
0 Comments
|

Pirkka Tapiola: Există semne de influenţă a politicului asupra instituţiilor statului
Şeful delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău, Pirkka Tapiola, susţine că există semne care denotă influenţa politicului asupra instituţiilor statului. Afirmaţia a fost făcută în cadrul emisiunii “Interpol” de la postul de televiziune “TV 7”, transmite IPN.

Potrivit diplomatului european, guvernarea de la Chişinău are mult de lucru pentru a reabilita încrederea cetăţenilor. “Am observat că s-au făcut paşi concreţi privind adoptarea unor legi. Dar nu este suficient doar ca aceste legi să fie adoptate, este necesară şi implementarea lor, este necesar ca ele să funcţioneze. La acest capitol Guvernul are de lucrat foarte mult, să demonstreze că îi pasă de cetăţeni şi să implementeze reforme”, a spus Tapiola.

Şeful delegaţiei UE la Chişinău s-a expus asupra necesităţii transparenţei procesului de judecată a fostului premier Vlad Filat. “Noi urmărim cu atenţie toate cazurile de rezonanţă de aici şi dorim ca să fie respectate drepturile omului. Suntem nedumeriţi de ce procesul lui Vlad Filat se desfăşoară cu uşile închise. Foarte multă lume se interesează de cazul lui Filat şi cred că acest proces trebuie să fie unul public”, a declarat Tapiola.

Pirkka Tapiola a declarat că Uniunea Europeană îşi menţine poziţia anterioară privind deblocarea finanţării externe doar după semnarea unui nou acord cu FMI şi că îşi doreşte ca acest lucru să se întâmple cât mai repede.

Întrebat ce crede despre participarea lui Jose Manuel Barroso, fost oficial european de rang înalt, la Forul economic organizat de către Vladimir Plahotniuc, Tapiola a spus că a fost o vizită privată care îl priveşte pe Barroso.
Sursa:ipn.md