Să trăim ca-n Europa!

Piedone, reținut de DNA în dosarul autorizării clubului Colectiv

Piedone, reținut de DNA în dosarul autorizării clubului Colectiv

06/11/2015
|
0 Comments
|

Fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a fost reținut, vineri după-amiază, de procurorii DNA, după ce a fost audiat în dosarul în care este investigat modul în care autoritatea locală a autorizat funcționarea clubului Colectiv.

Procurorii anticorupție au mers vineri la Primăria Sectorului 4 pentru a ridica de acolo documente care să lămurească modul în care clubul a fost autorizat să funcționeze în lipsa unui aviz de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, aviz cerut imperativ de lege pentru funcționarea localurilor și instituțiilor publice.

În același timp, procurorii DNA, care au preluat în urmă cu o zi o parte a dosarului deschis în urma incendiului din clubul Colectiv, au făcut, vineri, percheziții și la firma care a livrat pirotehnicele pentru concertul Goodbye to Gravity.

Tot vineri, DNA a anunțat oficial că a început deja urmărirea penală față de mai mulți funcționari ai Primăriei Sectorului 4 și ISU, fără a preciza numele lor în clar. Aceștia sunt acuzați de abuz în serviciu și fals intelectual.

Marius Iacob, adjunctul DNA, a declarat, vineri dimineață, că dosarul privind autorizarea funcționării clubului Colectiv a ajuns la DNA după ce procurorii Parchetului instanței supreme au descoperit indicii care conduc la o posibilă răspundere penală pentru fapte conexe celor de corupție ale unor funcționari pentru cercetarea cărora competența revine DNA. Conform legii, un primar de sector poate fi cercetat pentru fapte de corupție doar de DNA, astfel că se conturează o posibilă acuzare a primarului Piedone în dosarul Colectiv.