Să trăim ca-n Europa!

PIB-ul din Prahova este cât cel al Republicii Moldova, la un număr de locuitori de 3 ori mai mic

PIB-ul din Prahova este cât cel al Republicii Moldova, la un număr de locuitori de 3 ori mai mic

29/01/2017
|
0 Comments
|

În 2016, PIB-ul judeţului Prahova este cât cel al Republicii Moldova, la un număr de locuitori mai mic de trei ori, Prahova fiind pe locul cinci în clasamentul judeţelor, în funcţie de PIB, în 2016, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unei analize făcute de Camera de Comerţ şi Industrie Prahova, judeţul s-a situat, anul trecut, pe locul cinci în clasamentul judeţelor, în funcţie de PIB.

PIB-ul judeţului Prahova a fost, anul trecut, de 26,30 miliarde de lei, ceea ce reprezintă 3,54% din PIB-ul României.

“Este un indicator enonomic care situează judeţul Prahova în topul judeţelor din punct de vedere economic, din România, lucru care ne dă o undă de speranţă şi de optimism şi pentru viitor. Din acest punct de vedere, ca şi cifră, PIB-ul judeţului Prahova este de peste 8000 de euro pe cap de locuitor, ceea ce înseamnă locul cinci la nivel naţional”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Prahova, Aurelian Gogulescu.

Potrivit acestuia, în 2016, PIB-ul judeţului Prahova a fost cât cel al Republicii Moldova.

“Ca o situaţie poate puţin curioasă, PIB-ul judeţului Prahova poate fi comparat cu PIB-ul Republicii Moldova, cu toate că populaţia judeţului Prahova este de trei ori mai mică decât prietenii noştri din Republica Moldova. Situaţia economică a judeţului Prahova din punct de vedere al PIB-ului, cel puţin, este optimistă şi cred că ne poate încuraja pentru o valoare a PIB-ului mai importantă şi mai ridicată pentru anul 2017”, a spus Aurelian Gogulescu.

Sursa: http://www.zf.ro/