Să trăim ca-n Europa!

Peter Michalko: Organizarea Orășelului European arată că Moldova este un stat european

Peter Michalko: Organizarea Orășelului European arată că Moldova este un stat european

12/05/2018
|
0 Comments
|

Șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko, susține că Orășelul European, care este organizat în această sâmbătă și duminică în Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, arată că Republica Moldova este un stat european, iar Uniunea Europeană dorește integrarea Moldovei în această comunitate. Declarația a fost făcută în cadrul unui briefing de presă, transmite IPN.

După ce a făcut turul corturilor ambasadelor statelor europene, Peter Michalko a spus că Uniunea Europeană are tradiții foarte frumoase, iar acestea sunt aduse la Chișinău prin proiectele care sunt implementate pentru îmbunătățirea calității vieții cetățenilor moldoveni. Semnarea de către Moldova a Acordului de Asociere arată apartenența acestei țări la valorile europene, oferindu-i statutul de țară asociată. Peter Michalko spune că este prima sa participare la un Orășel European de la preluarea mandatului, iar ceea ce a văzut astăzi i se parte extraordinar.

Șeful Delegației UE a amintit că anul acesta este marcat și Anul european al patrimoniului cultural, dar și 70 de ani de la semnarea Declarației universale a drepturilor omului. Cu ocazia anului european al patrimoniului european, Uniunea Europeană va lansa un fond, care va prevedea asistență și pentru patrimoniul cultural al Republica Moldova. Oficialul menționează faptul că implementarea proiectelor în domeniul patrimoniului cultural are o însemnătate mare pentru cultura unei țări, duce la păstrarea culturii moștenite.

Șeful Delegației a îndemnat locuitorii și oaspeții capitalei să vină în această seară în parcul central să privească concursul european Eurovision, mâine, 13 mai, să viziteze din nou Orășelul European şi să participe la Festivalul de Film și Cultură Europeană.

Sursa:ipn.md