Să trăim ca-n Europa!

Peste 70.000 de oameni au ieșit în stradă miercuri seară în București și în alte orașe

Peste 70.000 de oameni au ieșit în stradă miercuri seară în București și în alte orașe

04/11/2015
|
0 Comments
|

Noi proteste au fost anunțate pe rețelele de socializare pentru seara de miercuri, iar mii de persoane au confirmat participarea. Oamenii au ieșit în stradă în București, Cluj, Timișoara, Galați, Deva, Târgu Jiu, dar și la Paris și Londra.

23:50 Majoritatea celor care au mai rămas în Piață au plecat la clubul Colectiv. Este vorba despre câteva sute de persoane, cel mult 1.000, transmite HotNews.

Mediafax transmite că aproximativ 200 de romani au protestat și în centrul Parisului, în zona Trocadero, pe langa Tour Eiffel, strigând “Diaspora e cu voi”, “Corupția ucide” și “Daca vă schimbați între voi, vă duceți la gunoi”, informează Mediafax.

Potrivit Digi24, au existat circa 60 de manifestanți și la Londra.

UPDATE 23.30 Manifestanții din capitală au început să se retragă, însă susțin că se vor întoarce în zilele următoare.

UPDATE 23.00 Protestatarii s-au așezat pe jos și au ținut un minut de reculegere în memoria victimelor din Colectiv. De asemenea, ei au spus împreună „Tatăl Nostru”.

UPDATE 21:45 Peste 35.000 de persoane ar fi în stradă în București, potrivit agențiilor de știri; alte zeci de mii ar fi în orașele din țară.

Reporterul HotNews transmite că următoarele zone sunt ocupate total: rondul de la Universitate, Magheru pănă la Batiștei, Regina Elisabeta în dreptul Universității, Piața Universității la statui, I.C. Brătianu până la magazinul Cocor.

Dincolo de demisiile actualilor guvernanți, protestatarii cer demisia parlamentului și reformarea sistemului cu oameni noi.

Potrivit unor relatări din teren, oamenii care inițial plecaseră de la Universitate spre Parlament, ulterior s-au întors;

UPDATE 20:46 Digi 24 avansează numărul de 50.000 de oameni în București și în alte orașe. Reporterul HotNews.ro transmite că peste 15.000 de oameni se găsesc în Piața Revoluției. „Au apărut și instigatori, în jur de 50, care cheamă lumea la Cotroceni. Au fost huiduiți de mulțime și au plecat însă au apărut ulterior alții. Par să fie dintr-o galerie”

UPDATE 19:30 9.000 de persoane, la Universitate, peste 400 în Iași, peste 1.000 la Cluj-Napoca – unde au pornit în marș.

Protestatarii din Piața Universității au pornit spre Piața Unirii.

UPDATE 19:00 Potrivit Digi24, numărul oamenilor din Piața Universității a ajuns la 6.000 iar la Timișoara numărul acestora ar fi de 2.000 iar la Brașov, circa 1.000.

Potrivit relatărilor din teren, la Universitate se strigă: „Vrem schimbare, nu catedrale!”

UPDATE 18:30

Circa 1.000 de persoane s-au strâns în Piața Universității. Sute de oameni au ieșit în stradă și în alte orașe: Timișoara, Brașov, Cluj-Napoca, Galați, Deva, Târgu Jiu (Digi24)

Proteste anunțate:

10.000 de persoane au confirmat că vor participa la un protest în București, anunțat pe Facebook, numit „Schimbare și dreptate”. Locul de întâlnire este Piața Universității.

Separat, pentru mamele care doresc să vină cu copiii la miting este anunțată o întâlnire în Piața Rosetii, evenimentul fiind numit pe Facebook „Protestam! -grupul mamelor”. Circa 3.600 de persoane au confirmat participarea.

Un alt eveniment anunțat pentru perioada 4-7 noiembrie: „Plimbare națională în toată țara în fața prefecturilor”, care a strâns peste 19.000 de confirmări.

Proteste sunt anuntate pentru seara aceasta și în alte orașe, la Craiova, începand cu ora 18:00 în Piața Mihai Viteazul. Pe pagina de Facebook Craiova iese in strada!! și-au anunțat participarea, până acum, peste 2.000 de persoane.

Sursa: euroactiv.ro