Să trăim ca-n Europa!

Pentagon: Comandamentul forțelor SUA în Europa a ridicat alerta la nivelul maxim în urma intensificării activităților Rusiei în Europa de Est

Pentagon: Comandamentul forțelor SUA în Europa a ridicat alerta la nivelul maxim în urma intensificării activităților Rusiei în Europa de Est

01/04/2021
|
0 Comments
|

Pentagonul este în alertă în contextul intensificării activităţilor Rusiei în Europa de Est şi Arctica în această săptămână, ceea ce reprezintă o nouă provocare pentru administraţia preşedintelui american Joe Biden, au afirmat miercuri oficialităţi militare americane, potrivit Politico.

Comandamentul forţelor SUA în Europa a ridicat alerta până la nivelul maxim după reluarea confruntărilor între armata ucraineană şi separatiştii pro-ruşi în estul Ucrainei, ceea ce a marcat încălcarea încetării focului din iunie 2020, şi după ce forţele ruse au început să consolideze zona frontierei cu echipament militar.

În acelaşi timp, avioane militare ale NATO au intervenit luni de zece ori pentru a răspunde unui număr neobişnuit de mare de avioane de vânătoare şi bombardiere ruse în apropierea spaţiului aerian aliat.

Generalul Glen VanHerck, şeful Comandamentului nordic al forţelor SUA, ce răspunde de apărarea internă a ţării, a susţinut că intensificarea recentă a activităţilor Moscovei este o dovadă a eforturilor acesteia de a-şi ”reafirma influenţa pe arena mondială”.

Recent, preşedintele american Joe Biden a aprobat alocarea a încă 125 de milioane de dolari drept ajutor pentru Ucraina în scopul apărării frontierelor sale cu Rusia, inclusiv două ambarcaţiuni de patrulare militare şi instalaţii radar. Începând din 2014, asistenţa pentru securitate furnizată Ucrainei de SUA s-a ridicat la 2 miliarde de dolari.

De asemenea, secretarul de stat Antony Blinken au avut miercuri o convorbire telefonică cu omologul său ucrainean Dmytro Kuleba, în care a afirmat sprijinul ferm al SUA pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei în raport cu agresiunea Rusiei în Donbas și Crimeea.

SURSA: caleaeuropeana.ro