Să trăim ca-n Europa!

Pavel Filip va reprezenta Republica Moldova la cea de-a 71-a sesiune a Adunării Generale ONU

Pavel Filip va reprezenta Republica Moldova la cea de-a 71-a sesiune a Adunării Generale ONU

19/09/2016
|
0 Comments
|

În perioada 19-23 septembrie curent, Delegația Republicii Moldova, condusă de prim-ministrul Pavel Filip la cea de-a 71-a sesiune a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), care se desfăşoară la New York, Statele Unite ale Americii. Prim-ministrul Republicii Moldova Pavel Filip va prezenta un discurs în cadrul Segmentului Înalt al sesiunii a 71-a a Adunării Generale a ONU, pe 23 septembrie, aproximativ la ora 11.00 (ora locală din SUA, 18.00 ora locala a Moldovei),

Liderii mondiali ce vor participa, la New York, la cea de-a 71-a sesiune a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite sunt invitaţi să-şi exprime în discursurile lor opiniile privind dezvoltarea sustenabilă, lupta împotriva violenţei, a terorismului, măsurile ce trebuie luate pentru combaterea sărăciei şi pentru menţinerea păcii la nivel mondial, infirmează redactorul RRA.
O temă importantă a sesiunii o reprezintă totodată chestiunea refugiaţilor şi a migranţilor, astfel că liderii prezenţi vor căuta nu numai să abordeze cauzele profunde ale acestor fluxuri importante, ci să şi găsească soluţiile viabile care să conducă la îmbunătăţirea partajării responsabilităţii.
În acest sens, preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, se va adresa miercuri Adunării Generale a ONU, în numele UE, şi va participa la o serie de reuniuni dedicate tocmai crizei refugiaţilor şi migranţilor.
Mai mult, în cadrul acestei sesiuni a Adunării Generale a ONU, şi preşedintele Barack Obama va găzdui un summit care îşi propune, la rândul său, identificarea unor modalităţi de a oferi asistenţă zecilor de milioane de refugiaţi care, potrivit preşedintelui american, fug de războaie şi de alte crize.
ONU estimează că numai în ultimii ani aproximativ 60 de milioane de oameni au fost nevoiţi să-şi părăsească locuinţele, iar în spaţiul UE numărul imigranţilor din Africa şi Orientul Mijlociu a depăşit un milion.