Premierul Pavel Filip face apel la consolidarea întregii societăţi în sprijinul proiectului de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană. Prim-ministrul susţine că societatea moldovenească are nevoie de o idee naţională, care să îi unească pe toţi, să se asigure perspectiva de a depăşi divergenţele, să arate clar ce este de făcut în următorii ani pentru a construi o Moldovă prosperă şi stabilă, transmite IPN.
Pavel Filip a salutat faptul că în Parlament coaliţia majoritară a semnat cu Partidul Popular European din Moldova Acordul de parteneriat pentru atingerea obiectivului de integrare europeană, deschis şi pentru alte forţe pro-europene. „Dar sunt ferm convins că e nevoie de o solidaritate mult mai largă pentru a garanta succesul vectorului european în Republica Moldova. De aceea, fac apel către toată societatea, cetăţenii obişnuiţi, activiştii civici, partidele de orice culoare, uniunile de creaţie, asociaţiile profesionale şi de alte profiluri, comunităţile locale – să ne solidarizăm cu toţii, cei pe care ne uneşte un scop suprem, construcţia Moldovei europene!”, se spune în apelul premierului.
Şeful cabinetului de miniştri are toată încrederea că Moldova reuşeşte să depăşească consecinţele crizelor anterioare, unele probleme de moment, şi de aceea crede că este timpul potrivit să lanseze un apel pentru viitorul Republicii Moldova. „Dincolo de lucrul asupra diferitor proiecte de hotărâri, legi şi alte documente, să ne propunem ca la capătul acestui drum în dreptul Republicii Moldova să fie scris „stat membru al Uniunii Europene”, scrie în apel.
Prim-ministrul consideră că e nevoie de o idee naţională, care să unească toţi cetăţenii, să se asigure perspectiva de a depăşi divirgenţele, să arate clar ce e de făcut în următorii ani pentru a construi o Moldovă prosperă şi stabilă. „De noi depinde să demonstrăm că Republica Moldova merită să fie parte din proiectul de viitor al Europei. Acest lucru este posibil dacă toţi cei care cred în drumul european al Republicii Moldova îşi vor uni fără întârziere eforturile şi se vor implica personal, în mod activ. Să păstrăm diversitatea şi pluralismul nostru de păreri pe alte teme, dar să avem un pact comun şi să lucrăm cu toţii”, cheamă premierul.
Până în 31 iulie, dată fixată pentru realizarea angajamentelor incluse în Foaia de parcurs, guvernarea de la Chişinău a realizat integral 74 de acţiuni din cele 82 prevăzute. Încă opt acţiuni sunt în desfăşurare.
Sursa: ipn.md