Să trăim ca-n Europa!

Parlamentul European condamnă agresiunea Federaţiei Ruse în Ucraina de Est

Parlamentul European condamnă agresiunea Federaţiei Ruse în Ucraina de Est

04/11/2016
|
0 Comments
|

O delegație a Subcomisiei pentru securitate și apărare a Parlamentului European, condusă de președintele său dna Anna Fotyga (ECR, PL), a vizitat Ucraina în perioada 1-4 noiembrie 2016. Ei au condamnat anexarea ilegală a Crimeea și agresiunea Rusă în curs de desfășurare în Europa de Est Ucraina. Europarlamentarii au cerut tuturor instituțiilor relevante ale UE să adopte liberalizarea vizelor o realitate pentru cetățenii Ucrainei.

Delegația compusă din patru membri, condusă de dna Anna Fotyga, președintele subcomisiei, a fost compusă din Michael Gahler (PPE, DE), Johannes Van Baalen (ALDE, NL) și Klaus Buchner (Grupul Verzilor, DE).
 
Situația de securitate din estul Ucrainei, precum și acordul de liberalizare a vizelor au fost subiecte incluse pe agenda discuțiilor dintre Parlamentul European și autoritățile ucrainene, reuniuni desfăşurate la Kiev și Kramatorsk în regiunea Donețk.
 
Membrii delegației Parlamentului European au reiterat condamnarea anexării ilegale a Crimeea și agresiunea din Rusia în curs de desfășurare în estul Ucrainei în timpul întâlnirilor cu dl Andrei Parubii, Președintele Radei Supreme, precum și alți reprezentanți de rang înalt guvern.
 
La Kiev membrii delegației au primit, de asemenea, o informaţie cuprinzătoare cu privire la progresele realizate până în prezent de către Misiunea consultativ a UE (EUAM). Aceştea au subliniat importanța acestei misiuni pentru succesul procesului de reformă în curs de desfășurare în domeniul securității civile.

Sursa: http://www.europarl.europa.eu/news/en/news-room/20161104IPR50209/defence-meps-condemn-ongoing-russian-aggression-in-eastern-ukraine