Să trăim ca-n Europa!

Parlamentul Romăniei a votat Guvernul Grindeanu. Urmează depunerea jurământului

Parlamentul Romăniei a votat Guvernul Grindeanu. Urmează depunerea jurământului

04/01/2017
|
0 Comments
|

Ședința Parlamentului în care va fi învestit guvernul condus de Sorin Grindeanu a început. Votul pentru învestirea guvernului s-a încheiat, iar guvernul votat de Parlament urmează să depună jurământul.

UPDATE 2: 295 de voturi pentru și 133 de voturi împotrivă. Acesta este rezultatul votului din Parlament. Guvernul premierului Sorin Grindeanu a fost învestit. Urmează depunerea jurământului de către premier și de către cei 26 de miniștri.

UPDATE 1: Votul pentru învestirea guvernului Grindeanu s-a încheiat. Urmează numărarea voturilor.

*** Știrea inițială

Toți cei 26 de miniștri au primit aviz favorabil de la Comisiile de specialitate ale Parlamentului. Votul este consultativ, dar șeful PSD Liviu Dragnea anunțase că vor fi înlocuiți miniștrii care nu primesc avizul Comisiilor.

Sorin Grindeanu a prezentat programul de guvernare în plen.

„Eu vă propun astăzi o altă țintă care, în opinia mea, le include pe toate celelalte (din programul de guvernare): România normală. Vă propun și îmi propun ca la finalul mandatului pe care mi-l încredințați astăzi, dacă veți vota în favoarea guvernului, să avem o altă țară, în care oamenii să trăiască bine și să se bucure de aceleași drepturi și libertăți. Acesta ar trebui să fie obiectivul principal al viitoarei guvernări. Îmi doresc o țară normală, în care lucrurile să fie așa cum trebuie să fie, în care anormalul să fie o excepție, și nu o regulă”, a spus premierul desemnat.

Potrivit acestuia, scopul tuturor acțiunilor noastre este bunăstarea celor care plătesc taxe și impozite. „Nu venim la guvernare pentru a face statistici frumoase pe hârtie, iar creșterea economică n-are nicio valoare dacă nu se regăsește într-un fel sau altul în buzunarele românilor”, a spus Grindeanu.

“Într-o țară normală, scopul guvernării este în primul rând bunăstarea propriilor cetățeni. Vrem investiții străine, însă investiții care să ofere locuri de muncă bine plătite pentru români. Investițiile străine nu sunt un scop în sine, ci un mijloc prin care ne propunem un trai mai bun pentru români. Din acest motiv, în programul nostru am propus o schimbare a viziunii economice în ceea ce privește investitorii străini”, a arătat Sorin Grindeanu.

Pentru a fi învestit de Parlament, noul Cabinet trebuie să întrunească voturile majorității deputaților și senatorilor, adică 232. În sală erau prezenți 327 parlamentari, potrivit președintelui de ședință, Liviu Dragnea.

Sursa: euroactiv.ro