Să trăim ca-n Europa!

Parlamentul a adoptat Strategia Naţională de Dezvoltare Regională pe anii 2016-2020

Parlamentul a adoptat Strategia Naţională de Dezvoltare Regională pe anii 2016-2020

14/10/2016
|
0 Comments
|

Parlamentul a adoptat, în şedinţa de astăzi, Strategia Naţională de Dezvoltare Regională pentru anii 2016-2020. Documentul a fost susţinut cu votul a 50 de deputaţi.
Viceministrul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, Anatol Usatîi, a menţionat la şedinţa Legislativului că „noua politică de dezvoltare regională îşi propune asigurarea accesului cetăţenilor la serviciile publice profesioniste, stimularea creşterii economice sustenabile în regiuni şi îmbunătăţirea cadrului normativ şi legislativ ce reglementează dezvoltarea competitivă a localităţilor”.

Totodată, documentul urmăreşte încurajarea dezvoltării infrastructurii, agenţilor economici locali şi susţinerea activităţilor de întreprinzător, în vederea reducerii diferenţelor de dezvoltare între şi în cadrul regiunilor, precum şi îmbunătățirea nivelului de trai al populaţiei.

Strategia Naţională de Dezvoltare Regională pentru anii 2016-2020 a fost elaborată în conformitate cu obligaţiile asumate în Acordul de Asociere între R. Moldova şi Uniunea Europeană şi obiectivele trasate în Strategia Naţională de Dezvoltare „Moldova 2020”.

Tot astăzi, deputaţii fracţiunilor PSRM şi PCRM au părăsit în semn de protest sala de şedinţe a Parlamentului. Socialiştii au luat această decizie după ce majoritatea parlamentară a respins intenția acestora de a introduce pe ordinea de zi proiectul privind o nouă moţiune de cenzură împotriva Guvernului Filip. În acelaşi timp, deputaţii comunişti au anunţat că părăsesc sala de şedinţe din cauză că ordinea de zi nu ar fi inclus subiecte care ar reprezenta adevăratele nevoi ale cetăţenilor.

Sursa: MOLDPRES.MD