Să trăim ca-n Europa!

Pâinea socială ar putea dispărea din magazine

Pâinea socială ar putea dispărea din magazine

21/08/2015
|
0 Comments
|

Familiile social-vulnerabile ar putea primi compensaţii pentru pâine. Decizia aparţine ministrului Agriculturii care spune că pâinea socială, ar putea dispărea de pe rafturile magazinelor pentru că nu există nici un control al persoanelor care beneficiază de aceste produse. Oamenii se revoltă şi declară că au ajuns la limita sărăciei, relatează Mesager.
Decizia că pâinea socială Chişinău ar putea dispărea de pe rafturi i-a alarmat pe oamenii cu venituri limitate, care supravieţuiesc, cu mare greu, de pe o zi pe alta. „O să murim de foame. Nu ne ajung bani pentru pâine. Avem pensii mici, cu 700 de lei nu poţi să trăieşti. Nu toţi îşi pot permite ca să-şi cumpere pâine de 5 lei. În fiecare dimineaţă stăm în rând ca să cumpărăm pâine socială”, spun cei mai mulţi dintre cei intervievaţi.

Responsabilii de la Ministerul Agriculturii spun că în mare parte, persoanele social vulnerabile nu beneficiază de această pâine, de aceea ar fi mai eficientă implementarea unui mecanism de subvenţionare a persoanelor nevoiaşe.

„Poziţia Ministerului Agriculturii este de a găsi un mecanism pentru a oferi persoanelor social vulnerabile, care merită să aibă pe masă această pâine socială să aibă acces la ea. Astăzi nu există un control al celor care beneficiază de pâinea respectivă”, declară Ion Sulă, ministrul Agriculturii.

Începând cu 15 august, pâinea şi produsele de panificaţie s-au scumpit cu 15%.

sursa: trm.md