Să trăim ca-n Europa!

Oponenții lui Șevciuk câștigă alegerile nerecunoscute din Transnistria

Oponenții lui Șevciuk câștigă alegerile nerecunoscute din Transnistria

30/11/2015
|
0 Comments
|

Oponenții liderului de la Tiraspol, Evgheni Șevciuk, au câștigat alegerile nerecunoscute din Transnistria. Datele preliminare arată că aceștia au obținut 31 din cele 43 de mandate ale Parlamentului regiunii separatiste.

Potrivit datelor preliminare, dintre cele 43 de mandate ale deputaților din Parlamentul din dreapta Nistrului, 31 le-au revenit politicienilor din grupul oponenților lui Șevciuk: membri ai partidului Obnovlenie și mai mulți candidați independenți, transmite portalul dniestr.ru, citat de agora.md.

Dacă datele se confirmă, aceștia ar putea controla așa-numitul Parlament transnistrean.
Comisia Electorală Centrală de Tiraspol a anunțat o prezență la scrutinul de duminică de peste 47%, mai mare ca în anul 2010.

Unimedia.md notează că opozanţii Şevciuk, lider al regiunii separatiste din 2010, sunt susţinuţi de către grupul comercial Sheriff.

Autorităţile de la Chişinău nu recunosc legalitatea acestor alegeri şi au îndemnat celelalte state să nu trimită observatori în regiune.

Agenţia oficială rusă Tass, preluată de Unimedia.md, a scris că administraţia de la Kremlin nu mai pune mare miză pe Şevciuk şi echipa sa. Motiv pentru care în campania electorală, Moscova a refuzat să se implice atât de partea lui Evgheni Şevciuk cât şi de partea grupului Sheriff.

Tass a constatat o înrăutăţire a nivelului de trai în regiunea transnistreană imediat după venirea la putere a echipei lui Şevciuk. Agenţia subliniază că de data aceasta nici reprezentantul special al președintelui rus pentru Transnistria, Dmitri Rogozin, nu a venit să-l susţină pe liderul de la Tiraspol.

Sursa: euroactiv.ro