Să trăim ca-n Europa!

Open Media Hub. O nouă platformă informațională pentru Țările Politicii Europene de Vecinatate

Open Media Hub. O nouă platformă informațională pentru Țările Politicii Europene de Vecinatate

25/04/2016
|
0 Comments
|

Uniunea Europeană iși dorește să consolideze un spațiu informațional comun între comunitatea europeană și țările Parteneriatului Estic și ale Uniunii Mediteraneene. În acest scop, Comisia Europeană a sprijinit realizarea proiectului Open Media Hub, care să contribuie la dezvoltarea unei mass-media independente în statele ce au statut de vecin al UE, prin îmbunătățirea competențelor profesionale ale jurnaliștilor și managerilor mass-media și prin sprijinirea producerii de conținut audiovizual și materiale online.

Proiectul Open Media Hub propune instituțiilor mediatice din tările Politicii Europene de Vecinătate, care include și Republica Moldova, un întreg pachet de acțiuni, care includ: instruirea avansată a personalului, servicii de consultanță a unui expert internațional; constituirea unei platforme informaționale, la care să aibă acces liber toate mediile interesate de a disimina sau a receptiona materiale de presă
On-line, radio și tv.

Platformă informațională va reprezenta de asemenea, o posibilitate pentru jurnaliștii Open Media Hub de a efectua stagieri în cadrul instituțiilor media de top din Marea Britanie, Franța, Germania, Italia, Spania, Austria, Danemarca, Polonia și altele. Jurnaliștii activi ai platformei informaționale vor căpăta oportunitatea de a participa la evenimente de top, precum MIP Cannes, evenimentele CIRCOM, Asociația Conferințelor Anuale de Televiziune Comercială și evenimentele de colaborare în rețea, etc.
Open Media Hub va susține producerea materialelor video, prin acordarea în bază de concurs a unor granturi în valoare de 3000 – 8000 EUR.

Proiectul este implementat de un Consorțiu condus de Thomson Foundationși organizațiile mass-media europene, astfel ca France Médias Monde, European Journalism Center și Free Press Unlimited.

Mai multă inforație poate fi văzută aici .