Să trăim ca-n Europa!

Olanda: Deputații au respins retragerea țării din acordul Uniunea Europeană-Ucraina

Olanda: Deputații au respins retragerea țării din acordul Uniunea Europeană-Ucraina

19/04/2016
|
0 Comments
|

Deputații olandezi au respins moțiunea care solicita retragerea ”cât de curând posibil” a Olandei dintr-un acord între Uniunea Europeană și Ucraina. Astfel, un număr de 75 deputați din cei 150, câți numără camera inferioară a parlamentului olandez, s-au pronunțat împotriva moțiunii, depuse de Partidul socialist (SP), și numai 71 au votat în favoarea ei.
SP, care a făcut campanie împotriva acordului UE-Ucraina, i-a cerut guvernului să depună un proiect de lege care să anuleze aprobarea textului ”cât de curând posibil”.

Acest acord de asociere între UE și Ucraina vizează întărirea dialogului politic, precum și a schimburilor economice și comerciale între cele două părți, scrie Agerpres.

La referendumul consultativ de la 6 aprilie, convocat de grupuri eurosceptice, olandezii s-au pronunțat împotriva acordului, în ciuda unei participări abia superioare pragului necesar pentru ca votul să fie considerat valid.

Olanda, care asigură până la sfârșitul anului președinția prin rotație a UE, este singura țară care nu a ratificat încă acordul de asociere.

Sursa: realitatea.md