Să trăim ca-n Europa!

Oficial rus: se crează senzația unui razboi intern în cadrul Uniunii Euroasiatice

Oficial rus: se crează senzația unui razboi intern în cadrul Uniunii Euroasiatice

07/07/2015
|
0 Comments
|

« Comerțul scade, în scădere este și cifra schimburilor comerciale, fiindcă în cădere este și comerțul extern, a declarat Serghei Glaziev, consilierul președintelui Federației Ruse în cadrul unei mese rotunde cu genericul “Direcțiile și perspectivele sporirii competitivității și a potențialului de export al Uniunii Euroasiatice”, desfășurată la Consiliul Federației.  Această situație este una foarte serioasă și necesită identificarea unor soluții pentru elaborarea unei strategii de dezvoltare a Uniunii Euroasiatice, in care producătorii autohtoni să se simtă stăpîni  ai acestui spațiu.

Consilierul prezidențial Glaziev, citat de editia on-line Regnum.ru, a mai opinat, că i se crează senzația, că ăn interiorul Uniunii  are loc un razboi comercial: are loc un decalaj puternic în raportul de valute.  Consilierul de la Kremlin, a ținut să menționeze și faptul, că partenerii comerciali sunt nemulțumiți de fluctuațiile rublei rusețti și că aceasta le cauzează emiții negative. “Fluctuațiile cursului de schimb afectează proporția de barter, destabilizează comerțului reciproc, ceea ce face dificilă strategia globală de dezvoltare a producerii.

Amintim, că membre ale Uniunii Euroasiatice sunt Rusia, Belarus, Kazahstan, Armenia, și, pe cale de a adera la această Uniune este Kârgâzstan-ul.

Sursă: http://regnum.ru/news/economy/1940122.html?utm_source=infox.sg