Să trăim ca-n Europa!

O noua echipă greacă se află în capitala UE pentru negocieri privind salvarea țării

O noua echipă greacă se află în capitala UE pentru negocieri privind salvarea țării

30/04/2015
|
0 Comments
|

Grecia și creditorii săi au demarat joi (30 aprilie)la Bruxelles, o nouă rundă de negocieri. Oficialii de la Atena speră să ajungă la un numitor comun pentru a debloca un împrumut de 7,2 miliarde €.
Grupul de la Bruxelles, format din experți ai Comisiei Europene, ai Băncii Central Europene, a Fondului Monetar Internațional și a Mecanismului european de stabilitate, va discuta cu, colegii lor greci, un set de probleme asupra cărora au convenit în timpul discuțiilor telefonice din săptămâna trecută.

Discuțiile vor continua până duminică. În cazul atingerii unor înțelegeri, se va recurge la munca unui Grup European de lucru, constituit din experți din Zona Euro, care ar pregăti un acord politic către următoarea reuniune a miniștrilor de finanțe din spațiul euro preconizată pentru 11 mai curent.

Relațiile dintre Grecia și partenerii săi din UE în saptamana trecuta (24 aprilie) a atins un nou nivel minim, când Yanis Varoufakis, ministrul grec al finanțelor fost certat de colegii săi și acuzat de pierderea timpului.

“Este ușor să-ți alegi o țintă, dar este dificil să înțeleg dacă este vorba de critici la adresa mea personală sau acestea se referă la conținutul negocierilor”, a declarat oficialul grec pentru EUobserver.

Detalii și foto https://euobserver.com/economic/128533