Să trăim ca-n Europa!

O expoziție de ii a fost inaugurată în incinta Senatului spaniol

O expoziție de ii a fost inaugurată în incinta Senatului spaniol

23/03/2021
|
0 Comments
|

O expoziție de ii cu genericul ”Femeia și Cultura” a inaugurat luni Ambasada Republicii Moldova la Madrid în incinta Senatului din Regatul Spaniei, informează MOLDPRES.

Expoziția cuprinde 20 de cămăși cusute de femei de diferite profesii și pregătire și relevă splendoarea și farmecul cămășilor noastre tradiționale – iilor, cusute cu mare iscusință și dedicație de membrele Clubului ”#MăiestrIA” din R. Moldova.

Evenimentul a fost inaugurat de președinta Senatului, Pilar Llop Cuenca, și Ambasadorul R. Moldova în Regatul Spaniei, Violeta Agrici, cu participarea fondatoarei Clubului ”MăiestrIA”, Stela Moldovanu.

Potrivit organizatorilor, manifestarea a fost dedicată celebrării rolului fundamental al femeii în promovarea culturii, transmiterea valorilor, tradițiilor, a patrimoniului unei națiuni de-a lungul secolelor generațiilor viitoare. Cămașa tradițională a impresionat publicul prezent prin varietatea simbolurilor, bogăția culorilor, perfecțiunea și autenticitatea tehnicilor executate.

De asemenea, evenimentul a servit un bun prilej de a împărtăși și a celebra deopotrivă cu cei prezenți tradiția ancestrală a sărbătorii Mărțișorului.

Expoziția va fi deschisă până la sfârșitul lunii martie.

SURSA: moldpres.md