Să trăim ca-n Europa!

O Declarație de consolidare a parteneriatului strategic moldo-român, adoptată la Chișinău

O Declarație de consolidare a parteneriatului strategic moldo-român, adoptată la Chișinău

29/12/2020
|
0 Comments
|

Declarație comună dintre președintele României, Klaus Iohannis, și președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, care își propune să consolideze parteneriatul strategic dintre cele două state, a fost adoptată astăzi, 29 decembrie, la Chișinău, transmite IPN.

Potrivit președintelui României, Klaus Iohannis, Declarația reconfirmă relația bilaterală specială la aniversarea a zecea de la semnarea Parteneriatului Strategic pentru Integrarea Europeană a Republicii Moldova, precum și angajamentul Republicii Moldova de a urma parcursul european și de a implementa reformele democratice necesare în acest sens.

„Am convingerea că preluarea mandatului prezidențial de către doamna Sandu va reprezenta punctul de plecare pentru aprofundarea cooperării bilaterale, în spiritul aspirațiilor europene ale Republicii Moldova, care să ducă la afirmarea sa ca stat modern, european și democratic, în conformitate cu așteptările legitime ale cetățenilor săi”, a menționat președintele român.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că, prin Declarația comună adoptată astăzi, Moldova și-a exprimat hotărârea de a aprofunda cooperarea dintre Republica Moldova și România și de a acționa împreună pentru îndeplinirea obiectivelor comune.

Maia Sandu a mulțumit, în numele cetățenilor Republicii Moldova, pentru sprijinul oferit de România, atât pe parcursul a aproape trei decenii, cât și în ultimul an, marcat de pandemie. În perioada următoare, Moldova va trebui să depășească și efectele crizei economice. Și aici contează pe sprijinul României, atât în plan bilateral, cât și prin vocea importantă a României în deciziile Uniunii Europene față de Republica Moldova, a mai spus Maia Sandu.

Klaus Iohannis este primul șef de stat venit în Republica Moldova după preluarea de către Maia Sandu a atribuțiilor prezidențiale.

Sursa: ipn.md