Să trăim ca-n Europa!

Nursultan Nazarbayev: aderarea la OMC va deschide noi orizonturi pentru economia Kazastanului

Nursultan Nazarbayev: aderarea la OMC va deschide noi orizonturi pentru economia Kazastanului

23/06/2015
|
0 Comments
|

La Geneva, s-a încheiat reuniunea finală a grupului de lucru, la care a fost anunțata oficial încheierea negocierilor cu privire la aderarea Kazahstanului la Organizația Mondială a Comerțului (OMC). Șeful statului, Nursultan Nazarbayev a facut cu aceasta ocazie o adresare către popor, prin care a caracterizat evenimentul drept unul istoric, menționând, că toate marile economii ale lumii au recunoscut Kazahstanul ca o țară cu un climat investițional favorabil, iar cele mai importante politici comerciale sunt în conformitate cu dreptul internațional, scrie portalul Kapital.kz.

Kazahstan

“Aderarea la OMC, a declarat Nursultan Nazarbayev, va deschide noi orizonturi pentru economia noastră. Acest lucru asigură accesul producătorilor noștri la piețele externe, precum și consumatorilor – o varietate mai mare de produse și servicii. În prezent, 90% din comerțul nostru extern este cu țările – membre ale OMC. Prin urmare, această decizie este foarte important pentru noi. Kazahstanul devine mai atractiv pentru investitorii străini și interni. Obținem posibilitatea de a crea noi industrii și locuri de muncă “, – a mai declarat liderul de la Astana.

Kazahstanul, a amintit Nazarbaiev, a purtat negocieri cu OMC pe parcursul a 19 ani. Până la finele anului 2015, Kazahstanul va deveni cea de-a 162-a țară membră a Organizației Mondială a Comerțului. Republica Kazahstan face parte din Uniunea Vamală și din Uniunea Rusia-Belaru-Kazahstan.