Să trăim ca-n Europa!

Numărul turiștilor ruși în tările europene este în descreștere

Numărul turiștilor ruși în tările europene este în descreștere

26/04/2015
|
0 Comments
|

In primele patru luni ale anului curent, Potrivit Agenției Naționale de Turism din Italia, fluxul de turiști ruși a scăzut cu 30-50%, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Potrivit experților în domeniu, acest fapt se datorează, în primul rând, tensiunilor politice internaționale și devalorizării rublei rusești.
Și dacă în 2014, datorită unei creșteri de 3% a numărului de turiști ruși a adus o creștere a bugetului Italiei cu 1,4 miliarde de euro, apoi scăderea fluxului au cauzat mai multe pierderi, care deocamdată nu au fost estimate de structurile de resort.
Numărul de turiști ruși care aleg drept țară de destinație Spania, a scăzut în trimestrul I a anului 2015 în medie cu 24,9% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Iar pe parcursul lunii martie 2015 fluxului turistic din Rusia în Spania a atins o cotă negativă de 33,9%.
Potrivit directorului Agenției Naționale de Turism ENIT Italia în Moscova Domenico Di Salvo, rușii tot mai des se abțin de la calătorii în Italia și alte țări, motivul principal fiind “criza economică, efectele sancțiunilor și contrasancțiunilor, criza valutară în Rusia”.
Sursa rambler.ru