Să trăim ca-n Europa!

Noul Plan Naţional de Acţiuni pentru Implementarea Acordului de Asociere pentru perioada 2017-2019, în proces de elaborare

Noul Plan Naţional de Acţiuni pentru Implementarea Acordului de Asociere pentru perioada 2017-2019, în proces de elaborare

29/09/2016
|
0 Comments
|

Comisia Guvernamentală pentru Integrare Europeană (CGIE) a examinat evoluţiile procesului de implementare a angajamentelor asumate faţă de partenerii externi în cadrul unei noi ședințe, care s-a desfășurat miercuri, 28 septembrie curent și a fost prezidată de prim-ministrul Pavel Filip, transmite Democracy.MD.

În acest context, premierul a punctat prioritățile pentru perioada imediat următoare, subliniind că echipa guvernamentală, în strânsă colaborare cu Parlamentul şi alte instituții responsabile, trebuie să se concentreze pe implementarea cadrului legislativ și normativ aprobat în conformitate cu Foaia de parcurs în prima jumătate a anului curent.

Totodată, s-a menţionat că gradul de implementare a Foii de parcurs privind acţiunile prioritare a atins nivelul de 94%, în urma reluării activității Parlamentului, dar și a asumării responsabilității Guvernului pentru pachetul de legi privind sectorul bancar.

Astfel, din numărul total de acţiuni incluse în documentul vizat, au mai rămas de realizat încă cinci acțiuni, între care votarea de către Parlament a unor acte din pachetul de legi privind integritatea și noul Cod al audiovizualului.

De asemenea, este în proces de elaborare proiectul Planului Naţional de Acţiuni pentru Implementarea Acordului de Asociere în perioada 2017-2019.

Membrii CGIE au decis sa organizeze în timpul apropiat reuniunea Comitetului Interministerial de Planificare Strategică, pentru a discuta mai multe aspecte ce ţin de realizarea matricelor pentru programele de susţinere directă a bugetului, a căror tranşe urmează să fie alocate de către Uniunea Europeană în anul curent.

Sursa: democracy.md