Să trăim ca-n Europa!

Norica Nicolai: Mai mult de jumătate din populaţia Republicii Moldova a ales UE

Norica Nicolai: Mai mult de jumătate din populaţia Republicii Moldova a ales UE

19/05/2016
|
0 Comments
|

Cifra stipulată în sondaje că doar 35 la sută din populaţia Republicii Moldova îşi doreşte integrarea europeană reprezintă de fapt poziţia doar a unui sfert din populaţie. De această părere este europarlamentara română, Norica Nicolai. Declaraţia a fost făcută în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la postul de televiziune „TVR Moldova”, transmite IPN.

„Pe mine nu mă sperie această cifră. Să nu uităm că reprezintă doar jumătate din populaţia rămasă. Cealaltă jumătate a ales demult Uniunea Europeană, au plecat să trăiască, să muncească sau să înveţe acolo”, a spus europarlamentara.

Referindu-se la problema corupţiei în Republica Moldova, Norica Nicolai a dat de înţeles că situaţia nu este cum încearcă să o prezinte unii. „Problema corupţiei este una gravă şi există voci care susţin că lupta cu flagelul a fost pierdută, iar autorităţile nu fac nimic în acest sens. Republica Moldova are probleme economice mai mari decât alţii. Dar nu poate fi corupt un popor întreg”, a declarat deputata din Parlamentul European.

Totodată, Norica Nicolai consideră că nu este normal ca o persoană (Vlad Filat n.r. ) să se afle în arest pentru furtul din sistemul bancar, iar complicele său (Ilan Şor n.r.) să fie lăsat în libertate. „Ceva nu este în regulă. Nu este normal ca o singură persoană să fie arestată în furtul miliardului”.

Europarlamentara face parte din delegaţia Parlamentului European din cadrul Comitetului Parlamentar de Asociere UE-Moldova, care se află la Chişinău în perioada 17-19 mai.

Sursa:ipn.md