Să trăim ca-n Europa!

Nicolae Timofti: Apropierea de UE rămâne o prioritate a statului suveran Republica Moldova

Nicolae Timofti: Apropierea de UE rămâne o prioritate a statului suveran Republica Moldova

23/06/2016
|
0 Comments
|

Procesul apropierii de Uniunea Europeană rămâne un obiectiv prioritar al statului suveran Republica Moldova. Declaraţia îi aparţine preşedintelui Nicolae Timofti, care a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Suveranităţii ţării, transmite IPN.

Preşedintele a menţionat că aniversarea a 26-a a suveranităţii aproape coincide cu o perioadă extrem de importantă pentru viitorul ţării noastre – intrarea deplină în vigoare a Acordului de Asociere şi Liber Schimb dintre UE şi Republica Moldova, eveniment simbolic, care se va produce la 1 iulie 2016.

Potrivit preşedintelui, această zi este una semnificativă din perspectiva construcţiei statului suveran şi independent Republica Moldova. Principiile suveranităţii permit poporului să-şi autodetermine, în mod conştient, prezentul şi să gândească de sine stătător, drumul pe care să-l urmeze. „Cu prilejul celebrării Zilei Suveranităţii, vă urez fericire, prosperitate, împliniri. Să ne bucurăm şi să muncim, împreună, pentru un viitor liber şi demn pentru fiecare dintre noi. Vreau să vă asigur de un adevăr axiomatic – izvorul şi purtătorul suveranităţii este poporul”, se spune în mesaj.

La 23 iunie 1990 Sovietul Suprem al R.S.S. Moldova de legislatura a douăsprezecea a adoptat Declaraţia despre Suveranitate. Suveranitatea este dreptul exclusiv de a exercita autoritatea supremă politică în stat. A fi suveran înseamnă a dispune liber de soartă, independenţă, putere.

Sursa: ipn.md