Să trăim ca-n Europa!

Moldova trece auditul CE pentru a exporta carne de pasăre și ouă în UE

Moldova trece auditul CE pentru a exporta carne de pasăre și ouă în UE

20/04/2021
|
0 Comments
|

Guvernul Republicii Moldova a solicitat auditul Comisiei Europene (DG SANTE) pentru a obține dreptul de export spre Uniunea Europeană a cărnii de pasăre, a produselor din carne de pasăre și ouălor de consum categoria A si B.

În acest sens, a fost lansată, în regim on-line, Misiunea de audit a Comisiei Europene pentru evaluarea controlului sănătății animale a cărnii de pasăre, a produselor din carne de pasăre și ouălor de consum (categoria A și B) destinate exportului către UE.

Auditul se va desfășura până la 30 aprilie curent și are ca scop evaluarea gradului de îndeplinire a Republicii Moldova a cerințelor pentru obținerea dreptului de export în UE a produselor menționate.

În cadrul conferinței video, Secretarul de Stat al MADRM, Tatiana Nistorica a menționat că, integrarea europeană rămâne un proces prioritar pentru Guvernul țării noastre.

„Am convingerea că Misiunea de audit va accelera realizarea obiectivelor propuse și va contribui la implementarea recomandărilor evaluării. Totodată, ne dorim ca prin intermediul unui dialog constructiv, părțile să identifice platforme de cooperare pentru viitor, în baza interesului mutual de fortificare continuă a relațiilor dintre țara noastră și Uniunea Europeană”.

SURSA: agrobiznes.md