Să trăim ca-n Europa!

Moldova are și succese, și restanțe. Opinia ministrului de Externe al Estoniei venit la Chişinău

Moldova are și succese, și restanțe. Opinia ministrului de Externe al Estoniei venit la Chişinău

29/04/2015
|
0 Comments
|

Moldova a implementat cu succes unele prevederi ale Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană. Țara noastră rămâne însă restanțieră la capitolul implementarea reformelor în domeniul Justiției, Procuraturii, dar şi combaterea corupției. Declarațiile au fost făcute de ministrul de Externe al Estoniei, Keit Pentus-Rosimannus, care efectuează astăzi o vizită în Moldova, la invitația șefei diplomației de la Chișinău, Natalia Gherman.

De asemenea, oficialul de la Talin a declarat că Moldova este o poveste de succes în cadrul Parteneriatului Estic, iar liberalizarea regimului de vize este un exemplu al beneficiilor integrării europene.

Ministrul estonian de Externe a avut o întrevedere cu premierul Chiril Gaburici și are programate întrevederi cu președintele Nicolae Timofti, şeful Legislativului, Andrian Candu, dar și ministrul Economiei, Stephane Bride.

Guvernul estonian a acordat, în acest an, țării noastre asistenţă financiară în sumă de 950.000 euro, iar anul trecut – 800.000 de euro. Din 2014 şi până în prezent sunt în proces de implementare peste 20 de proiecte.

Sursa: http://www.publika.md/moldova-tara-restantiera-opinia-ministrului-de-externe-al-estoniei-venit-la-chisinau_2293831.html