Să trăim ca-n Europa!

Moldova se prezintă în Italia

Moldova se prezintă în Italia

17/09/2015
|
0 Comments
|

La 16 septembrie curent, a fost inaugurat de catre Ambasada de la Moldova la Roma organizata de catre E.S Ambasadorul Stela Stingaci, împreună cu Asesorul Marta Leonori, expoziția “Republica Moldova se prezintă: între modernitate și tradiție”, organizată de către Ambasadă și Primăria or. Roma, în cadrul proiectului Roma spre Expo.
Evenimentul s-a produs în prezența Decanului corpului diplomatic și Nunțiul Apostolic, E.S. Mons. Adriano Bernardini, a Preasfințitului Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, Directorului Complexului Vittoriano, Alessandro Nicosia, a celebrului actor italian Pippo Franco, precum și a numeroși ambasadori, membri ai corpului diplomatic, deputați, delegații comunale, reprezentanți ai mediului de afaceri, culturii, diasporei moldovenești din Italia, de care au fost prezenti prezidentele Paolo Trotta societati de “ajutor reciproc” PT GROUP SALUTE, si jurnalista Tabara Natalia de la www.gazzettaitalomoldova.md.

Expoziția, amplasată în Complexul Vittoriano din centrul Romei, cuprinde operele tânărului pictor Mihail Ungureanu (MiHU) și mozaicurile din lemn de oliv ale lui Veaceslav Codreanu, ambii artiști moldoveni stabiliți în Italia. Cultura vinului este reprezentantă de operele enografice ale renumitului jurnalist Vasile Botnaru, precum și de producția vinicolă a companiilor moldovenești Asconi, Chateau Vartely, Vinăria din Vale, Chi (Cimişlia wineries), Et cetera, Făutor și a celor italiene Ciù Ciù, Azienda Agricola Emanuela Tamburini. Industria fructelor uscate și a nucilor este reprezentantă de produsele societății Rifero.

Prezentarea mai include proiectarea filmelor realizate cu ajutorul dronei în cadrul proiectului ”Inima Moldovei”, cu sprijinul Ministerului Culturii și Efes Vitanta, expoziție de fotografie, prezentări ale oportunităților de afaceri și turism pe care le oferă Republica Moldova.

Inaugurarea s-a încheiat cu o recepție, prilejuită de sărbătorirea celei de-a 24-a aniversări a Independenței Republicii Moldova, la care au participat circa patru sute invitați, care au avut posibilitatea de a degusta vinurile și produsele moldovenești și italiene.

Expoziția este deschisă pentru public în perioada 10-22 septembrie 2015, accesul fiind gratuit.

Mulțumesc autorităților italiene și moldovenești pentru sprijinul acordat la organizarea evenimentului. La fel ca și ”Comunicare Organizando”, Zettema, MIEPO, Casa de idei IMAGO, Asociațiilor ”Premiul Boccaccio”, ”Assomoldave”, ”A casa”, care au colaborat cu noi.

Exprim gratitudine tuturor celor care au contribuit cu mijloace bănești, servicii sau produse: Air Moldova, GS Air, Asconi, Chateau Vartely, Vinăria din Vale, Chi (Cimişlia wineries), Et cetera, Făutor, Ciù Ciù, Azienda Agricola Emanuela Tamburini, Rifero, Salumificio Viani, PMA Broker, Picena Surgelati Scopa, EGB Consorzio Stabile, Profesional Services.
Sursa: www.gazzettaitalomoldova.md.