Să trăim ca-n Europa!

Moldova rămâne ţară prioritară în cadrul Programului de Asistenţă pentru Dezvoltare al Poloniei

Moldova rămâne ţară prioritară în cadrul Programului de Asistenţă pentru Dezvoltare al Poloniei

28/07/2015
|
0 Comments
|
Republica Moldova va rămâne, pentru următorii cinci ani, ţară prioritară în cadrul Programului de Asistenţă pentru Dezvoltare al Poloniei. Anunţul a fost făcut de Konrad Pawlik, viceministru de Externe al Poloniei, subsecretar de stat pentru dezvoltarea cooperării, diaspora poloneză şi politica de Est, în cadrul unei întrevederi cu Andrei Galbur, viceministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene.
Oficialii au apreciat înalt dinamica şi consistenţa dialogului politic bilateral. În context, oficialul moldovean a adus mulţumiri pentru susţinerea constantă din partea Poloniei a parcursului european al Moldovei, promovarea produselor moldoveneşti pe piaţa UE şi asistenţa financiară acordată în diverse domenii, în special în agricultură şi educaţie.
Declaratia lui Konrad Pawlik, viceministru de externe al Poloniei, 28 iulie 2015:

De asemenea, interlocuitorii au efectuat un schimb de opinii privind organizarea, până la finele anului curent, a Comisiei mixte moldo-poloneze pentru integrare europeană, precum şi a Comisiei interguvernamentale pentru cooperare economică, se arată într-un comunicat al Ministerului de Externe de la Chișinău.

Konrad Pawlik a mai menţionat că implementarea Acordului de Asociere RM-UE reprezintă o perioadă crucială pentru ţara noastră, asigurând autorităţile de sprijinul ferm al Poloniei pentru continuarea reformelor.